Τρίτη 13 Απριλίου 2010

"Ψάξε για τη γυναίκα μέσα στο φόρεμα"

Έχω παραλάβει πακετάκι σήμερα από το asos και είμαι χαρούμενη. Τόσο χαρούμενη που μόνο το shopping και το σεξ με  άντρα που αγαπώ με κάνουν. Κι επειδή το δεύτερο αμυδρώς το θυμάμαι πια, έχω δώσει στο πρώτο να ανάψει. Γιατί μπορεί να είμαι νευρική, μίζερη, σνομπ, αγάμητη και ιδιότροπη χαζογκόμενα, πάνω από όλα όμως είμαι εξαιρετικά σικ. Και τέτοιες περιόδους σαν αυτές, -ξέρετε που μπαίνει το καλοκαίρι και πρέπει επομένως-, εννοείται-εννοείται, να ανανεωθεί η γκαρνταρόμπα μας, είναι λατρεμένες. Τα θέλω όλα και δε συμφέρω καθόλου. Κι έτσι τα απογεύματά μου τα περνώ, σουλατσάροντας πάνω κάτω στα καταστήματα, ανακατώνοντας sites στο ίντερνετ και μετροφυλλώντας περιοδικά μόδας. Κι όχι κανένα απόγευμα δεν μου πέρασε από το μυαλό πού βαδίζει αυτός ο τόπος, η οικονομική κρίση ή το τεραστίων διαστάσεων δάνειο μου. Εντάξει, κάποιες φορές, για να λέμε την αλήθεια, είναι μια τυψούλα που δειλά κάνει να εμφανιστεί κι ακούει τις απίστευτες φωνάρες μου, "Ξέρεις εσύ ηλίθια τύψη πόσο καιρό έχει να με αγγίξει άντρας, ξέρεις (????) και θες να εμφανιστείς!!!!" Σκάζει η τυψούλα και βγαίνει ωραιότατα η βίζα μου χαμογελαστή.

Θα κάνω αναφορά στη μόδα λοιπόν. Δύο ενδεικτικά παραδείγματα θα δώσω.

Είναι Σάββατο απόγευμα και μόλις έχω αγοράσει φανταστική πανώμεση φουστίτσα, μέχρι το γόνατο για τη δουλειά. Πάω στη Μαρία, φορώ τη φουστίτσα για να της την δείξω και σαν κάνω εγώ στροφές χαρωπή και η Μαρία χειροκροτεί εκστασιασμένη μπαίνει στο δωμάτιο ο αδερφός της, σούπερ ντούπερ γκομενάκι και ρωτώ ενθουσιασμένη -"Χρήστοοοο, πώς σου φαίνεται η φούστα μου?" -"Απαίσια" -"Ε?!@!" -"Σοβαρά σου μιλώ, δε μου αρέσει καθόλου" -"Μα είναι υπέροχη και η τελευταία λέξη της μόδας" -"Βλακείες. Εμένα να ακούς. Εγώ δε θα πλησίαζα ποτέ κάποια με τέτοια φούστα".

Παράδειγμα νάμπερ τού. Είναι Χριστούγεννα του 2008 και ετοιμάζομαι να πάω σε γιορτή, βάζω κάτι απλό και απέριττο και ολοκληρώνω την εμφάνιση μου με εκπληκτική καπελαδούρα που κουβάλησα από τας Αθήνας, με φτερά παγωνιού και για την οποία ήμουν πολύ περήφανη. Κάνω να βγω από το δωμάτιο και στην κουζίνα πετυχαίνω τη μάνα μου -"Που πας έτσι σχέδιο?" -"'Ετσι σχέδιο?!" -"Χριστούγεννα έχουμε όχι καρναβάλια" -"Καρναβάλια?!"

Για τα παραδείγματα αυτά, λαμβάνουμε ως δεδομένα: α) οι γνώσεις μου για τη μόδα είναι αδιαπραγμάτευτες β) η μάνα μου δεν έχει ιδέα από μόδα και ούτως ή άλλως η άποψη της  μας είναι πλήρως αδιάφορη γ) την άποψη του τεκνού, την γενικεύουμε αυθαιρέτως  αλλά με βαθιά την υποψία πως σωστά πράττουμε. 

Οι άντρες λοιπόν, δεν εκτιμούν/καταλαβαίνουν/αναγνωρίζουν καθόλου τις γνώσεις, τον κόπο, το χρήμα που σπαταλώ εγώ και οι όμοιες μου για τη μόδα. Δηλαδή η βάτα στο σακάκι, τα τρουκς στη μπλούζα, το ξυμένο και κρεπαρισμένο μαλλί και το παραφουσκωμένο μανίκι του φορέματος, μάλλον γελοία τους φαίνονται παρά κουλ. Άρα μήπως η μόδα είναι εμπόδιο στις σχέσεις? Είναι σοβαρός ο προβληματισμός μου, δεν είναι επιπόλαιος. Και το ξέρω σίγουρα πως αν δεν λειτουργεί αρνητικά, σίγουρα δεν λειτουργεί θετικά, αδιάφορα μπορεί. 
Η αδερφή μου μου το επαναλαμβάνει συχνά "Τι τις αγοράζεις αυτές τις στολές παιδάκι μου, κανένας δεν τις προσέχει." Κι εγώ από συνήθεια έμαθα και παπαγαλίζω ένα "Σιγά, για μένα ντύνομαι, για τους άντρες  γδύνομαι." Βλακείες ξέρετε, από αυτές που παρηγορούμαι μόνη μου, γιατί πολύ θα ήθελα να άρεσα σε κάποιον, [όχι στον συγχωριανό μου τον φόκλιφ, ούτε στον Χάσσαν τον Αιγύπτιο, ούτε στον πρώην μου τον παντρεμένο -που σηκώνει ανάρτηση, αλλά έχει χάρη που είμαι καλός άνθρωπος-, ούτε σε αυτόν που μου προξενεύει η Ντίνα (αυτοί οι 4 είναι οι κατακτήσεις μου)-] άλλον, πολύ συγκεκριμένον άλλον, αλλά τι να κάνεις.. πόσες παρακλήσεις πια, κοψομεσιάστηκα η φασιονίτσα.

Τέλος πάντων, το χω παράπονο, γιατί αγαπώ τη μόδα. Όχι αυτό το πράμα που ντύνονται όλοι το ίδιο. Αλλά αυτό που έχει φαντασία και αρχιτεκτονική. Κι όσο κι αν λένε, εγώ θα συνεχίσω να κυκλοφορώ με τους φιόγκους στο κεφάλι και δε με νοιάζει τίποτα.

Δε μου δίνεις που δε μου δίνεις σεξ βρε παλιοκοινωνία, αν δε μου δίνεις και μόδα εγώ πώς θα επιβιώσω?

24 σχόλια:

Joy Tears είπε...

Μα πολλά κατάκαρδα το πήρες ότι εν κάμνεις σεξ! Η μόδα εν καλή αλλά δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα κι εγώ αν εμφανιζόσουν με καπελαδούρα με φτερά και πουπούλα! :))
Όσον αφορά τους άντρες που σε περιτριγυρίζουν, γιατί δεν δίνεις μια ευκαιρία; (Καλά όχι στον παντρεμένο, ούτε στον Χασσάν αν έχεις προβλήματα με πολιτιστικές διαφορές αλλά οι άλλοι δυο γιατί όχι;
Πού ξέρεις, μπορεί να κάμεις και λίγο σεξ και να σταματήσεις να ξοδευέσαι στο asos!! :)

ρίτσα είπε...

καλά η συζήτηση με την τυψούλα άπαιχτη :)

προσέχουν οι άντρες τωρά προσέχουν. δεν τους είναι αδιάφορη η εμφάνιση, αλλά για ένα καπέλο με φτερά παγωνιού θα πληρώσεις

όι για τίποτε άλλο αλλα για το ότι είσαι αβάντ γκαρντ

ΥΓ:το asos τι στο καλό είναι?!
ΥΓ2: καμνουν σου τα ρούχα από το ίττερνετ;εννοώ εφαρμόζουν καλά;

Ανώνυμος είπε...

Εμένα γιατί να μεν μου τερκάζει τίποτε που το asos? ναι,ναι μάλλον επειδή είμαι κοντή και μινιατούρα!

Πάντως εγώ που κάμνω παραπάνω παρέα με άντρες, προσέχουν τα ρούχα μου! τζαι πολλές φορές περιπαίζουν με για τις τσάντες τζαι τα παππούτσια μου παραπάνω παρά για τα ρούχα μου!

αρέσκουν τους τα απλά ντίαρ. ξέρεις. το γνωστό μαύρο κοντό φόρεμα. τα υπόλοιπα δείχνουν κάπως παράξενα.. τζαι βαρκούνται να ασχολειθούν με "παράξενες"

άτε εν τζαιρός να έβρεις κανέναν παιδίν να κάμετε μαζί μόδα, σεξ εννοώ, για να παραιτήσεις να τα σύρνεις ούλλα στη μόδα τζαι στα ρουχούθκια σου!

Ουφ! είπε...

εγώ συμφωνώ μαζί σου! αν θα αρέσεις σε κάποιον να αρέσεις σε κάποιον με ίδιο γούστο με το δικό σου! αλλιώς δεν έχει νόημα!

aspromavro είπε...

έσιει πράματα που οι άντρες εν τα θορούν αλλά έσιει τζαι λεπτομέρειες που ούτε εν να σκεφτείς πως εν να τες παρατηρήδουν. αλλά μια κοπέλα πρέπει να έσιει ενα κάποιο στύλ.
τωρά οτι εν κάμνεις σεξ, έγραψα οτι έχουμε σεξουαλική κρίση

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα κάπου πως το ξεφάντωμα σε κάτιπου σε εκφράζει και σε εμπνέει (που στην περίπτωση σου είναι το shopping)είναι πολύ χρήσιμο και χαλαρωτικό! και μην λαμβάνεις τα σχόλεια του όποιουδήποτε! εσύ ξέρεις καλύτερα από όλουσ τι σου πηγαίνει περισσότερο!

Anti-Christos είπε...

Κάποτε ήμουν ερωτευμένος με μία γυναίκα που ντυνόταν με γκελλαπίες (δεν ήταν όμως αραπίνα, ούτε ασιάτισσα). Τυλιγόταν τα σεντόνια και τις μπαντάες και υπό άλλες συνθήκες θα ήταν για άρμα στα καρναβάλια.

Κι όμως εμένα μέσα σ'αυτά τα κιτσάτα υφάσματα τυλιγμένα ήταν σαν την Αφροδίτη.

Είδα και γυναίκα ντυμένη με φόρεμα γκούτσι που αν το πουλούσε μπορούσε να με αγοράσει και ούτε που γύρισα να την κοιτάξω.

Νομίζω είναι θέμα αύρας, στιλ και κλικ. Όλα τα άλλα δεν αφορούν κανέναν.

Παρόλα αυτά, ντύνεσαι όντως πολύ όμορφα και σπάνια για Κύπρια.

Aurora είπε...

H αλήθεια είναι ότι η ανδρική αισθητική διαφέρει πολύ από τη γυναικεία. Ειδικά με τις πιο «εξτρίμ» τάσεις της μόδας, τις λιγότερο κλασικές, οι άντρες δεν τα πάνε και πολύ καλά. Και πολλές φορές έχουν δίκιο, πιστεύω. Δεν εννοώ ότι η φούστα σου δεν ήταν όμορφη, αλλά ιδιαίτερα τα πανώμεσα ρούχα οι άντρες δεν τα συμπαθούν. Είναι και δύσκολο ρούχο. Δεν ταιριάζει στον καθένα. Θυμάμαι ένας φίλος μου έβρισκε πολύ αστείο το παντελόνι μέσα στην μπότα.
Και φαντάζομαι, η ακριβής αντίδραση των οικείων σου ήταν «Πού πάεις έτσι ΣΚΕΔΙΟ;;» Χαχα!!
Αααααχχχχ αγαπημένα πακετάκια asos... Πότε θα σας ξαναδώ;

Neerie είπε...

νομίζω οι άντρες προτιμούν να βλέπουν μέσα από τα ρούχα, έχουν ακτίνες Χ.

κι εγώ εκνευρίζομαι που τη μόδα, πιάνω μόνο ότι στοιχείο μου ταιριάζει, στα άλλα όλα είμαι ντεμοντέ

κατά τα άλλα, κάμε το κέφι σου και το shopping therapy αλλά πιάσε και κάτι για κάποιον άλλο να του δώσεις χαρά, και θα χαρείς κι εσύ περίτου :D

Μόχα είπε...

Εμένα πάντα άρεσκεν μου "αυτό που έχει φαντασία και αρχιτεκτονική". Τζιαι εν μιλούμε πάντα για κάτι extreme. Άμα το χει ο άλλος φαίνεται τζιαι στο πιο απλό του ντύσιμο.
Η Ηλέκτρα λαλεί "βαρκούνται να ασχοληθούν με παράξενες" αλλά εμένα εν οι παράξενες που με τραβούν αποδεδειγμένα.

Takis X είπε...

Αααααααααααα

τί πράγματα είναι αυτά?ενα κόρίτσι σάν καί σένα και δέν?Σοκάρομαι ,γουάτ ε φάκ δηλαδή,για τό ονομα τού αλεξάντερ{μακ κουήν]

Θά κάνω μήνυση σέ ολα τά αγορούνια πού είναι καί γουρούνια
Ακούς εκεί δέν θέλουν τό κορίτσι μου..

homo anisorropus είπε...

Rain Tears: Κάτσε Rain μου τον καιρό που είμαι εγώ χωρίς και μετά έλα να ξαναμιλήσουμε :) Όσο για τους τέσσερις, άσε, χίλιες φορές μόνη μου.

Ρίτσα: Όχι που θα με νικήσει εμένα η τύψη!:) Το ασος είναι online fashion store. Και μια χαρά τα ρούχα από ίντερνετ ρε, αν και παντελόνια αποφεύγω να αγοράζω, αλλά φορέματα, μπλουζίτσες και τέτοια γιατί όχι, ένα εύκολο medium είμαι.

Ηλέκτρα: :)) Ε τότε να παραγγέλλεις από τα παιδικά! Δε γίνεται κάτι καλό θα έχει κι εκεί. Τσάντες και παπούτσια ειδικά, ειλικρινά δεν περίμενα πως κοιτάζουν. Εκπλήσσομαι.
Η ευχή από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί!

Ουφ: Ακριβώς Ουφ μου!!

homo anisorropus είπε...

Arxontikon: Είδες?! Είμαι σίγουρη πως σε επιστημονική έρευνα το διάβασες!:) Ευχαριστώ για τη συμβουλή και καλωσόρισες.

Anti-Christos: Αυτό θα εννοούν όταν λένε πως ο έρωτας τυφλώνει!
Συμφωνώ για την αύρα, το στιλ, και το κλικ κι ευχαριστώ για την φιλοφρόνηση :)

Aurora: Κι εγώ αυτό πιστεύω Aurora μου. Κι αυτό παρατηρώ κιόλας.
Για να ξαναδείς πακετάκι πρέπει να ξαναπαραγγείλεις. Τι σε βλέπω? (έχει και εκπτώσεις τώρα :))

homo anisorropus είπε...

Aspromavro: Καλό θα ήταν να ξέραμε τι ακριβώς είναι σημαντικό για τους άντρες. Μας χρειάζεται αυτή η γνώση! Πάω να διαβάσω το ποστ σου.

Neerie: Άκου αχτίνες χ :) Τους έχω ικανούς δλδ. Καλά κάνεις και διαλέγεις αυτά που σου πάνε γιατί αυτό είναι και η ουσία! Όσο για να αγοράζω πράματα για άλλους, μισώ το! Άμα έχω να πάρω δώρα είναι ο εφιάλτης μου κι αποτυγχάνω σχεδόν πάντα παταγωδώς και με δίνω χαρά με παίρνω!

VtheThing: Δεν είναι τυχαίο που σε συμπάθησα εσένα. Άσε που μ αρέσει πολύ η μουσική που ακούς.

Takis X: Μα είδες αγαπημένε μου τι ανήκουστα πράματα, εδώ σοκάρομαι εγώ που τα ζω.
Είσαι τρελόοοοοοος!!!!:)))
[Σου πα πως το όνομα σου θυμίζει μου πάντα, μα πάντα μια διαφήμιση που έδειχνε πολύ παλιά, νομίζω της vodafone ήταν -You Takis? Me Natasha.-You? -Yes. A thiiis??? Last year!]

Ασκαρδαμυκτί είπε...

Συγγνώμη, τώρα, βρε Ανισορροπούλα, αλλά αυτά τα φιογκάκια, τα φτερά και τα πούπουλα μου φαίνονται πολύ ... Αφιόν Καρακιτσάρ!
Εμείς οι άντρες γουστάρουμε, έτσι απλά, κάποια ρουχάκια που να αναδεικνύουν τη θηλυκότητά σας!
Κι εσείς μάς εμφανίζεστε σαν λατέρνες...

homo anisorropus είπε...

Εσείς -ειδικά- φαντασιώνεστε αιμομικτικά σκηνικά με την ξαδέρφη σας τη Ρούλα, να σας φιλά τους πηχτούς αφρούς από σάλια που σας περιέλουσε και μετά σας ενοχλεί το φιογκάκι στο κεφάλι μου :P ?! :)))

Antigonistyli είπε...

Πολύ ωραία ανάρτηση! Σε νοιώθω κορίτσι μου! Περιμένω σήμερα να έρθει και η δικιά μου παραλαβή από το Ασος! Κι άστον Τεο να λέει ότι ντύνομαι όπως το τραπεζομάντηλο της γιαγιάς του!

ΦΛΕΓΟΜΕΝΟΣ είπε...

Εγώ πάλε δεν εκατάλαβα ποττέ μου τη μόδα. (Δεν το λέω υποτιμιτικά, το εννοώ)

Σίγουρα αυτό που με ερεθίζει είναι η κομψότητα που ενίοτε συνδιάζεται με τα ρούχα. Και μετά σκέφτομαι πως θα βγάλω τα ρούχα

Το σεξ είναι το αποτέλεσμα όταν βγουν τα ρούχα.

Το ωραίο σώμα είναι μια ολόκληρη αρχιτεχτονική.

Όλοι στέκονται προσοχή μπροστά στο ωραίο σώμα.

Τα υπόλοιπα καλοδεχούμενα.

Takis X είπε...

...καλά τό κατάλαβες αγαπημένη..

Χαίρομαι ωστόσω πού σάς κάνω νά χαμογελάτε..

homo anisorropus είπε...

AntI-I: Α τελικά πολύ σουξέ αυτό το ασός :) Καλώς να τα δεχτείς και να τα χαρείς με τη ψυχή σου,όσο κι αν παραπονιέται ο Τεό.

Φλεγόμενος: Μ΄αρέσει ο τρόπος που σκέφτεσαι Φλεγόμενε ;)

toppouzos είπε...

σίγουρα είναι από επιστημονική έρευνα! χαχαχαχαχα όταν σου αρέσει το shopping σίγουρα θα το πιστέψεις! χαχαχαχαχα! είναι απλά ψυχολογικά αποδεδειγμένο!
υ.γ. το username μου είναι toppouzos και η σελίδα μου αρχοντικόν! χαχαχαχ συγνώμη αν σασ σύγχυσα!

kat. είπε...

μου θύμησες τους φίλους μου..
η ιστορία έχει ως εξής. εγώ δουλεύω σε lifestyle περιοδικό και βλέπω τα πάντα πρώτη, έρχομαι σε επαφή καθημερινά με στυλίστες οι οποίοι μου φέρνουν φρέσκα τα νέα από τα catwalk του κόσμου ενώ οι κολλητοί μου (όλοι άνδρες) απλώς βολεύονται με ένα πουκάμισο, τζην και timberland ιστιοπλοικό..
όταν λοιπόν βγαίνουμε, εγώ πάντα ακολουθώ την άποψη less is more ακόμα και στο ντύσιμο μου ενώ το 89% των ρούχων μου είναι μαύρα (σ.σ. το μαύρο για μένα είναι τουλάχιστον sic)..
όταν λοιπόν με βλέπουν όπως ντύνομαι μου την λένε..
τύπου: "δεν θα πάμε για καφέ, σε κλαμπ θα πάμε.." ή "βγάλε έξω λίγο μπούτι καλέ.. τι το έχεις τέτοιο πόδι".. που να εκτιμήσουν το πανάκριβο παντελόνι μου..????
άνδρες.. δεν ξέρουν να εκτιμούν.
οπότε να ντύνεσαι όπως θέλεις και να μην ρωτάς ποτέ κανέναν. αν αισθάνεσαι εσύ σούπερ με αυτό που φοράς, τότε και αυτός που είναι απέναντι σου, θα "λάβει" το μήνυμα....

homo anisorropus είπε...

Χμ.. αυτά μόνο εγώ τα βλέπω ακαταλαβίστικα?...

Δασκαλος: Θα σας έχω υπόψη μου.

Κατ: Αγαπημένη μου, τι λατρεμένη δουλειά που κάνεις!!!
Οι άντρες αν δεν δουν μπουτάκι και στηθάκι, ρουχαλάκι δεν βλέπω να εκτιμούν.
Αν και είμαι της αντίθετης σχολής, less is bore, συμφωνώ, όπως αισθάνεται ο καθένας σούπερ!

Mana είπε...

οι άντρες προσέχουν το ντύσιμο μιας γυναίκας. δεν θα σου πουν αν οι ροζ γόβες ταιριάζουν καλύτερα από τις μπεζ για παράδειγμα, αλλά το μάτι τους κόφκει αν σου πάει ή όχι, αν σε κολακεύει ένα ρούχο και το κυρίοτερο αν σου κάμνει καλό κώλο ή βυζί.