Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος

Μ' αρέσουν οι παράξενοι άνθρωποι. Τους βρίσκω εξαιρετικά γοητευτικούς. Αυτούς που μιλούν λίγο κι έχουν αυτό το βλέμμα που σε ξεγυμνώνει. Αυτούς που είναι τόσο κλειστοί και δεν καταλαβαίνεις ποτέ τι σκέφτονται. Σπάνιοι άνθρωποι.
Τέτοιος ήταν κι αυτός. Συν ότι ήταν και όμορφος. Κοινή παραδοχή. Κι αυτό με παλάβωσε. 
-Είσαι μυστήριος του έλεγα. -Είμαι. Παραδεχόταν. -Και όμορφος. -Είμαι. Και χαμογελούσε.

Στην πρώτη συνάντηση μιλούσα μόνο εγώ. Σκέψου μόνο πως εγώ στη ζωή μου δε μιλώ. Καλά για να εκφράσω συναισθήματα ούτε λόγος. Μα κάποιος έπρεπε να έλεγε κάτι αν δε θέλαμε να την βγάζαμε στα μουγκά. Αυτός άπλωσε στην καρέκλα και με κάρφωσε στα μάτια. Με αναίδεια. Κι εγώ πάλι παλαβωμένη, κοίταζα δεξιά και αριστερά κι έλεγα αερολογίες μήπως σπάσω τους πάγους.
-Γιατί κοιτάς αλλού? ρώτησε με θράσος, επιβεβαιώνοντας την υποψία που είχα πως μόνη μου μιλούσα και μόνη μου τα άκουγα. -Δεν κοιτώ αλλού. -Κοιτάς αλλού! Σε κοιτώ στα μάτια κι εσύ κοιτάς αλλού. -Απλά νοιώθω αμήχανα. -Απλά δεν το αντέχεις!

Έτσι μιλούσε. Κοφτά. Δεν έλεγε ποτέ τίποτα παραπάνω. Δεν έλεγε ποτέ τίποτα κατακρίβεια.

Και ρωτούσαν όλοι κι εγώ δεν είχα απαντήσεις. Πώς γίνεται να μην ξέρεις τι συμβαίνει. Δεν καταλαβαίνω. Σοβαρά. Δε μιλά κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. Και τα ελάχιστα που λέει αμφισβητώ αν είναι αλήθεια. Και τότε τι κάνεις μαζί του? Δεν ξέρω. Ξέρω μόνο πως άμα τον ακούω πεταρίζω σαν παιδάκι κι άμα μου λέει να βρεθούμε τα παρατάω όλα, μα όλα και τρέχω σαν την τρελή κι άμα είμαι μαζί του ξέρω πως θέλω να είμαι εκεί και πουθενά αλλού.

Κανείς δεν είναι πρόθυμος να καταλάβει. Κι ακολουθεί το κήρυγμα. Και δεν έχει μέλλον και δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα και χάνεις χρόνο από τη ζωή σου για επιπολαιότητες και δεν αντιλαμβάνεσαι πως απλά παίζει και πόσο τους απογοήτευσα και δεν το περίμεναν ποτέ από μένα και και και... 
Και η ειρωνεία. Η μόνη που δεν είπε τίποτα κι απλά χαμογέλασε συγκαταβατικά ήταν η ξαδέρφη μου, που πέρσι έκανε τα ίδια κι εγώ απλά παπαγάλιζα το πιο πάνω κήρυγμα αρνούμενη να αποδεχτώ την παρόμοια κατάσταση.
Θεέ μου. Ό,τι κορόιδεψα σε αυτή την ζωή το λούστηκα. Θεαματικά.

Την περασμένη βδομάδα πήγα σπίτι του.  Δεν ήταν η πρώτη φορά, αλλά πρώτη φορά παρατήρησα τα βιβλία στην βιβλιοθήκη του. Ήταν όλα ψυχιατρικής. Ήταν κι ένα του Μικελλίδη. -Διαβάζεις Μικελλίδη? Ρώτησα. -Είναι τέλειος ο Μικελλίδης είπε. -Ναι είναι τέλειος συμφώνησα, μόνο που νομίζει πως τα χάπια είναι κουφετούες. -Μα είναι για να μας κάνουν καλά..

Αργότερα. Ψάχνοντας μια πετσέτα ανοίγω ένα συρτάρι κι ανάμεσα στις στοίβες των πετσετών αντίκρισα.. κρυμμένο ένα... τσεκούρι. Νομίζω δεν έχω τρομάξει περισσότερο στη ζωή μου. Δεν είπα τίποτα.
Μπήκα στο μπάνιο και το μυαλό μου έπαιζε εκείνη την σκηνή από το Ψυχώ που έκανε μια γυναίκα μπάνιο και της επιτέθηκε μια φιγούρα με μαχαίρι, αλλά αντί για μαχαίρι έβλεπα τσεκούρι.


Τρόμαξα. Τα συνέδεα όλα και τρόμαζα ακόμα περισσότερο. Γιατί ήταν κι άλλα. Γιατί είναι πάντα κι άλλα κι όλα μπροστά στα μάτια μου κι εγώ δεν τα βλέπω. Γιατί δεν τα βλέπω? Και πάντα με απογοητεύω. Ποτέ οι άλλοι. Εγώ.

Πήγα βρήκα τις φιλενάδες μου έξω. Χάπια και κρυμμένο τσεκούρι.. Φέρνουν σφηνάκια. Στο τρίτο έγινα ντέφι. Τρεις ήταν και οι πρώην (ραντεβού μη φανταστείς κάτι παραπάνω) που ήταν εκεί με τα κορίτσια τους όλο γλύκες εκείνο το βράδυ.  Μου κάνετε πλάκα έτσι? Κατέβασα κι άλλα σφηνάκια.

Μέχρι τις δύο το πρωί είχα γελάσει τόσο πολύ και χορέψει τόσο πολύ που ένιωθα πραγματικά ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου.




27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα...τσεκούρι;! Έλεος δηλαδή...

Neerie είπε...

axaxaxaxa!!

εχμ.. σόρρυ

πρόσεχε ρε! το χωσμένο τσεκκούρι χρήζει εξέτασης. Ο κύριος αρέσκει του να παρακολουθεί τον άλλο τζαι να παίζει με το νου του

or not

θωρώ τζι εγώ πολλές ταινίες

μεν αφήκεις κανένα να παίζει με το νου σου

Eólica είπε...

Πώς μπορείς να ενθουσιάζεσαι με έναν άθρωπο όταν δεν ξέρεις τίποτε για τζείνον αφού εν σε αφήνει να ανακαλύψεις; Αφού ποτέ δεν μιλά, πώς ξέρεις τι άνθρωπος είναι; Περίεργα, πολλά περίεργα τούτα ούλλα..

homo anisorropus είπε...

Invictus: Ναι. Τσεκούρι. Και το έβαλε εκείνη τη μέρα διότι είχα ξανανοίξει κι άλλες φορές και δεν είχε έτσι πράμα..Τι να πεις..

Neerie: Δεν ξέρω αν ήθελε να παίξει με το νου μου, εκατάλαβα μόνο πως ο δικός του νους είναι παιγμένος.

Eolica: Κάνεις σαν τις φίλες μου :) Κι αυτές τα ίδια λένε. Ξέρω το πως με τη λογική ισχύουν αλλά αφού συμβαίνει. Μάλλον ενθουσιάζομαι πολύ εύκολα. 'Η μερικές φορές νομίζω πως επειδή έχω τόσο ανάγκη να ενθουσιαστώ κ δεν το παθαίνω, νομίζω πως ενθουσιάζομαι..Ξέρω?.

she είπε...

ε καλαν τζαι εσύ. για ένα τσεκούρι!! τσ τσ τσ. εσύ εν έχεις πρόχειρο τσεκούρι μες τις πετσέτες δηλαδή;

Takis X είπε...

Αχ το κορίτσι μου που εμπλεξε...και το δα το πρωί το ονειρο το αλιαναρικο, πως τάχα με καταπιε φάλαινα,αλλά αντί για αυτήν με καταπιέ το πόστ σου.

πάντως για να μαι ειλικρινής δεν ανησυχώ.Για ενα παλιοτσεκουράκι?Σιγά το πράγμα.Ολοι οι ανθρωποι εχουν μυστικά .Και συ ομως είσαι πολύ καχύποπτη..Ελαφοκυνηγός είναι ο ανθρωπος .Τι νόμιζες πια ? Οτι θα σε κάνει φιλέτο για τοστ?

Μα κάτι πράγματα που σου μπαίνουν στο μυαλό...

Μάνα είπε...

λοιπόν τσεκούρι σε συρτάρια δεν ξέρω πολλούς που να έχουν για αυτό πρόσεχε. ακούμε τόσα και τόσα.

επί της ουσίας επίσης πρόσεχε. άνθρωπος που κρατά την ψυχή του κλειστή, δεν δημιουργεί μόνο ατμόσφαιρα και μυστήριο. δημιουργεί και προβλήματα.

Μάνα είπε...

λοιπόν τσεκούρι σε συρτάρια δεν ξέρω πολλούς που να έχουν για αυτό πρόσεχε. ακούμε τόσα και τόσα.

επί της ουσίας επίσης πρόσεχε. άνθρωπος που κρατά την ψυχή του κλειστή, δεν δημιουργεί μόνο ατμόσφαιρα και μυστήριο. δημιουργεί και προβλήματα.

Joy Tears είπε...

Μπορεί να αστειεύκουμαστε δαμέ και να χαζομιλούμε αλλά ένα τσεκούρι σε συνδυασμό με τον Μικελλίδη...πραγματικά πρόσεχε!!
Επίσης, άντρας που εν αντέχεις εσύ να τον κοιτάζεις στα μάτια...επίσης μακριά!!
Ανυπομονώ να γράψεις ότι εγνώρισες κάποιον και περνάς καλά, χωρίς μαύρα σύννεφα που πάνω σας!! :)

Prisoned Soul είπε...

Οι περισσότεροι άντρες δεν λένε τι σκέφτονται και ούτε κατά διάνια τι νιώθουν. Αφού έχει τόσα βιβλία ψυχολογικού περιεχομένου προσπαθεί να καταλάβει και να ψυχολογήσει τον χαρακτήρα σου.
Όσο περνάει ο καιρός θα αρχίσει να λέει και κάτι παραπάνω... κι εγώ κάτι τέτοια τράβηξα... και τραβάω...

Πάντως αυτό με το βλέμμα δεν αφήνω να μου το κάνουν, το κάνω εγώ!!! Πολύ μ' αρεσει η αντίδραση του άλλου απέναντί μου όταν τον καρφώνω με τα μάτια μου και κείνος γυράει το βλέμμα του μία πάνω, μία κάτω, αριστερά, δεξιά...
έχει πολύ γούστο... :)
Φιλάκια!!!
Ζήσε μέσα στο μυστήριό του, ανεβάζει και την αδρεναλίνη...!!!!

Anti-Christos είπε...

Μπορεί ο τύπος να είναι ξυλοκόπος! Σου είπε τι επαγγέλλεται ή δεν το έφερε ποτέ η κουβέντα;

Ανώνυμος είπε...

πρώτον,οτι κοροιδευουμε το λουζόμαστε de facto (έχω πληρώσει κοροιδίες εγώ που σου μιλάω...)

έπειτα,ρε συ κοριτσάκι,το μυστήριο είναι γοητευτικό,δε λέω. Αν όμως είναι για να είανι και τυχόν δεν κρύβει τίποτα απο κάτω παρα μόνο κενό?? λέω τώρα.

και,τέλος-είδες τί καλά πέρασες έξω μετά? χαμόγελα θέλω να βλέπω/φαντάζομαι.

Κασσάνδρα είπε...

Αχ, σ'αρέσει τόσο πολύ ως πρόκληση να τον κατακτήσεις που είσαι σχεδόν τυφλή..

Αλλά άμα είδες το τσεκούρι καλά τα πας!! χαχαχα

Ζήσε!! Κι άσε τους άλλους να μιλάνε!!!

ΧΧΧ

Κασσάνδρα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
homo anisorropus είπε...

she demon: Μα είδες! Να μην το σκεφτώ ποτέ πόσο απαραίτητο είναι ένα τσεκούρι ανάμεσα στις πετσέτες!

Takis X: Αγαπημένε μου! Περίμενω τη μέρα που θα δεις επιτέλους ένα όνειρο της προκοπής. Μα να σε καταπίνει φάλαινα! Μη βλέπεις βρε καρδούλα μου Πινόκιο πριν κοιμηθείς!
Και τώρα με το ελαφοκυνηγός που ανέφερες με τρόμαξες ακόμα πιο πολύ. Ξέρεις τι ελαφίσιο κορμί έχω εγώ!

homo anisorropus είπε...

Μάνα: Ναι. Κι εγώ πρώτη φορά είδα. Δεν είναι να πεις κ χρήσιμο πουθενά το τσεκούρι. Και για τα προβλήματα το κατάλαβα. Άργησα λίγο μα κατάλαβα.

Rain Tears: Κάποιος με καταράστηκε μάνα μου εμένα. Δεν γίνεται να είναι τόση η τύχη μου. Εβγήκα με ότι κυκλοφορεί σε ανωμαλία και ψυχασθένεια, ενόμισα τους έλειψα τελικά μάλλον τελειωμό δεν έχουν. Έπαψα να ελπίζω. Δεν ξανασχολούμαι με το άθλημα!

homo anisorropus είπε...

Sweet truth!: Α ναι! Θυμάμαι που έγραφες πόσο κλειστός είναι. Πραγματικά το βρίσκω γοητευτικό αυτό. Αρκεί να υπάρχει επικοινωνία, να μη σε κρατά ο άλλος σε απόσταση. Δεν ξέρω πως μπορεί να συνδυαστεί αυτό.
Κ αυτό με το βλέμμα δεν έχει γούστο :) ξέρεις σε πόσο δύσκολη θέση φερνεις τον άλλο? Τα χάνει, δεν ξέρει που να κοιτάξει, αποσυγκεντρώνεται. Αλλά αφού το διασκεδάζεις, τι να πω, συνέχισέ το!

Anti-Christos: :)) Καλά, είπαμε. Τα βασικά τα ξέρω.

homo anisorropus είπε...

kihli: Ελπίζω ότι κοροιδία είχαμε να πληρώσουμε να πληρώσαμε, διότι άλλο δεν αντέχω :)
Πρέπει να σταματήσω να βλέπω ταινίες βρε kihli μου, εκεί οι μυστήριοι είναι πανέμορφοι, πανέξυπνοι,sexy, εμένα γιατί μου λαχε το κενό. Γιατί κενό είναι.
Τα χαμόγελα πάντα εννοούνται!!! :)

Κασσάνδρα: Ξέρεις, δεν είναι ότι τυφλώθηκα και δεν έβλεπα. Και το κενό και το λάθος και όλα τα έβλεπα, απλά δε με ένοιαζε.

Ανώνυμος είπε...

pote ipame epiase e3itirio pu tin a8alasa?
sindiasmos omos mikelidi+tsekouri+poli mistirio=ktipoun kokina kampanakia!Be careful!den einai k oti pio sinithismeno!ixa k ego ena tipo pu me e3itare to mistirio tou k ola ta parapano opos les (xoris to tsekouri vevea) k dn ixame ka8olou aisio telos!

x-man είπε...

Ηθελα ναξερα τους βρίσκεις ή σε βρίσκουν; Μακριά και αλάργα παιδάκι μου,στο επόμενο ραντεβού σας αυτός θα φέρει το αλυσοπρίονο και εσύ θα πιείς ολο το σετ με τα σφηνάκια για να ηρεμήσεις...εκτός και αν ετσι σ΄αρέσει...τι να πω.
Καλησπέρα.

Πασχαλίτσα Τιμωρός είπε...

Πωω...Καθόλου δεν τους μπορώ αυτούς τους μυστήριους phycho γκόμενους που μιλάνε λίγο. Μου βγαίνει να τους παίρνω στο δούλεμα.
Για το τσεκούρι τώρα, μπορεί απλά να μαζεύει κουλά αντικείμενα σπίτι του. Έχουν μια τέτοια τάση αυτοί οι μυστήριοι. Νομίζουν πως έτσι γίνονται ακόμα πιο μυστήριοι.

Sike είπε...

προσωπικά θεωρώ ότι εν πάααρα πολλά σπάνιο ένας άνθρωπος να είναι αυθεντικά έτσι όπως τον περιγράφεις. Οι πλείστοι τέθκοιοι αρεσκόμαστε στο να περνάμε έτσι ιδέες στους άλλους - τάχα μυστήριος, σκοτεινός, απόκοσμος, φοϊτσιάρικος, αποστομωτικός, παίζει να φαντασιώνεται ότι εν τζιαι βρυκόλακας.

Fake. Τruss me.

Ανώνυμος είπε...

παναία μου εν βαρκέσε? να μεν σου μιλά ο άλλος τζα να μάshεσαι μόνη σου λες? ο αγαπημένος σου καβάφης είχε στιχάκι για έτσι τύπους που δεν μιλάνε και it isnt very flattering.

Ουφ! είπε...

του ξανακόντεψες μετά από αυτό; δεν έχεις δει το american phycho? μήπως έχει καμιά αφίσα της ταινίας στο σπίτι του; ποια είναι η αγαπημένη του ταινία; φοράει κάλτσες την ώρα του σεξ;

ρίτσα είπε...

και μένα μου άρεσαν τέτοιοι αλλά τους ξεπέρασα
τώρα για το τσεκούρι τι να πω

ρώτα τον

Δραπέτης είπε...

Τσεκούρι στις πετσέτες;;; Χμ.. τι να πεις;; Ο κόσμος δεν πάει καλά!

Homo annisorropus εσύ homo redicolus εγώ έλα να κάνουμε παρέα! :)

Ανώνυμος είπε...

Diavasa tora to blog su. Sxedon olo! mou fanike poli endiaferon! kai xoris na se ksero, katalavaino pos niotheis..min afineis ti zoi su na fevgei, prospathise gia sena, oi perissoteroi vrethikame sti thesi su.. efxomai oi files su na eine se thesi na se voithisun. an oxi eimaste kai emeis edo.. diladi.. den ksero gia tus allous alla ego eimai!
to parakseno eine oti gnorisa enan idio antropo me afton p perigrafeis... mono to tsekouri den eixe. toulaxiston den to ida. Omorfos, psilos, to epeze mistirios, m ekane tis idies erotiseis kai akoma parapano, as ton poume sinesthimatikos, emathe na pezei me tis ginekes.. enasxolisi KAI me psixologia, giati oi spoudes tu kathe allo apo psixologia...kai me rotuse me tin idia anedia kai siguria. An ton fovame kai an niotho avola kai ola ta sxetika. theoria polli kai praksi MIDEN. den mporei o idios tha eine.. xronia meta efxaristo to theo p den egine tpt me afton.. akoma tha metrusa pliges..