Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Για φαντάσου..

Ήμουν κι εγώ σ΄εκείνες τις εξετάσεις το Σάββατο. Εκείνες που το βράδυ έγιναν πρώτο θέμα στις ειδήσεις για διαρροή των θεμάτων? Εκείνες.  Φόρεσα μια καμπαρτίνα, τυλίχτηκα ένα σάλι, έβαλα ένα καπέλο και γυαλιά ηλίου - μη με αναγνωρίσει κανείς μαθητής μου- και πήγα να δώσω εξετάσεις. Στην τάξη ήμουν εγώ και κάτι εικοσάχρονα αγοράκια κι εκεί που έπαιρνα ανάσα ανακούφισης πως κανείς δε με ξέρει μπαίνει η επιτηρήτρια. Και σκέφτομαι πως οι αμαρτίες που πληρώνω σε αυτή τη ζωή πρέπει να είναι πάρα πολλές.

Θωρεί με κι ενθουσιάζεται. Ελένη?! Δε θέλω να είμαι κακιά. Και προσπαθώ και δηλαδή να δείξω ευσπλαχνία, κατανόηση κάτι τέλος πάντων. Πώς να το θέσω κομψά. Η επιτηρήτρια ήταν συμμαθήτριά μου και δεν την λες και τέρας ευφυίας, κατ' ακρίβεια ήταν η πιο κουσβισσα της τάξης. [Δεν είμαι στ αλήθεια κακιά! Αυτή ήταν κούσβισσα!]

Ελένη έγραψες? Ειλικρινά ένιωθα πως έπιανε το τσεκούρι κι εδία μου πουπάνω. Σ όλη τη διάρκεια των εξετάσεων φανταζόμουν να πετάω τη ρίγα με τόση δύναμη και να την αποκεφαλίζω. Να αρπάζω το μπουκάλι με το νερό και να της το ρίχνω πάνω στο κεφάλι. Να πετάω μαζί μ΄ όλη την τάξη τα γραπτά και να κάνουμε όργια και η συμμαθήτρια να παρακολουθεί αποσβολωμένη  (ομολογώ πως αυτό το σκέφτηκα πιο πολλές φορές από τα προηγούμενα). Τι εφιάλτης ήταν αυτός Θε μου, άσε μου δεν εσταύρωσα άσκηση στα μαθηματικά, μα τι μαθηματικά(?!), έχει 10 χρόνια να δω μπροστά μου κι ετέλειωσα κλασικό και είμαι και φιλολόγα. Και πέφτω και κοιμάμαι και ξυπνώ, άλφα, για να δω στις ειδήσεις πως τα θέματα είχαν διαρρεύσει και βήτα, να διαβάσω αυτό http://silvia-praxitelous.blogspot.com/2010/09/blog-post_22.html .

Μετά μου τραγούδησα περιχαρής.

18 σχόλια:

Defiance είπε...

Αν είσιεν και ένα chance να να σκεφτείς λλίο και να γράψεις τίποτε η κούσβισσα (ή κούσπισσα;) εστέρησεν σου το. Καλά ρε, εσύ επήες για κυβερνητικές εξετάσεις απροετοίμαστη; Χωρίς να βάλεις ένα μέσο να σου έβρουν τα θέματα; Χωρίς να πουλήσεις καν τη ψήφο σου; Ντροπή!

ρίτσα είπε...

α καλά, δεν είναι οι καλοί που προκόβουν στη ζωή.είναι οι γειωμένοι

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να γράψεις ένα post σχετικά με τα όργια που φαντασιωνόσουν?
Το βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον.

homo anisorropus είπε...

Defiance: :) Σοβαρά νόμιζα δεν είχε έτσι πράματα τουλάχιστον σ αυτές τις εξετάσεις. Όχι από δω και πέρα, να ξέρω, να παίρνω τα μέτρα μου.

Ρίτσα: :)
Δε θέλω να υπονοήσω πως δεν άξιζε η κοπέλα ή ότι μπήκε με μέσο ή κάτι τέτοιο και ούτε που ξέρω. Άσε που πριν 10 χρόνια που λογικά μπήκε τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά. Ήταν περίεργο όμως -ούτε που ξέρω πως να το χαρακτηρίσω- που η δικιά μου παρέα που είναι όλοι εκπαιδευτικοί αδιόριστοι με μεταπτυχιακά πήγε να δώσει αυτές τις εξετάσεις -αφού δεν βρίσκει κάτι καλύτερο- και επιτηρητές ήταν οι συμμαθητές μας..

themadinme: :) Εσύ μπορεί να έχεις έναν τρελό μέσα σου, εγώ έχω έναν ανώμαλο ;)

Ina είπε...

Άλλαζει ύφος το μπλογκ σου, μου αρέσει.

homo anisorropus είπε...

Ina: Το ύφος αλλάζει, η τύχη μου όχι :)

Ina είπε...

Απολογούμε για την ανορθογραφία. Να κυνηγάς τις δουλειές και κάτι θα βρεθεί, θέλει υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ήταν απειλή είτε προειδοποίηση...??
:P

she είπε...

xaxaxa...δεν το ξέρεις;;; ότι φοβάσαι το προκαλείς μόνος σου τελικά!!!!

Aurora είπε...

Welcome to Cyprus.

Mana είπε...

για καλό μου ακούγεται αφού δεν έγραψες.

Ανώνυμος είπε...

Αμπελοφιλοσοφίες....
Και είναι πρωί ακόμα...
Αλκοολικό θα με καταντήσετε...

:P

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ,πες καλύτερα τις φαντασιώσεις σου ;)

Ουφ! είπε...

αυτές οι φαντασιώσεις έχουν πλάκα :-)
έπρεπε να τη ρωτήσεις πόσους κώλους φίλησε για τη θέση ;-)

Takis X είπε...

Εχεις φτιάξει βλέπω πολύ..Μάλλον θα ακούς τις εκπομπές μου και θα παίρνεις κουράγιο. Οχι??

Ανώνυμος είπε...

axxx....poso ma poso lan8anese agapiti mou!to meson en panta meson!eniosa to pola entona pu irta gia lio kipron (je meta3i mas en i3ero pote 8a 3anarto)....oso gia t kousvisa ene giafto pu en 8a paei mprosta toutos o topos!ene giafto giati i ka8e kousvisa en mes t KIVERNISI!

x-man είπε...

Τουλάχιστον μετά από όλο αυτό το ρεζίλι, τις ακύρωσαν;
Να υποθέσω ο χαρακτηρισμός"κούσβισα" είναι κατι ανάλογο με τον χαρακτηρισμό "αστροπελέκι";
Μια χαρά βρίσκω το νέο υφος.Συνέχισε.Την καλησπέρα μου.

Unknown είπε...

polu wraio blog!sugxaritiria!
:)
http://angelaspinkyworld.blogspot.com/