Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στο γυμναστήριο

Έχει πολύ καιρό να γράψω κάτι. Και τι να έγραφα μωρέ. Τίποτα δεν γινόταν στη ζωή μου. Την μια από τις δυο εβδομάδες της απουσίας μου την πέρασα σε βαθιά κατάθλιψη. Πήγαινα στη δουλεία μέχρι τις 2.30, επέστρεφα χωριό, κοιμόμουν μέχρι τις 6, ξυπνούσα, έβλεπα τηλεόραση και ξανακοιμόμουν. Ζόμπι κανονικό. Κι έχω έτσι μια συζήτηση με τη Λου που με στήνει στον τοίχο και με πυροβολεί ανελέητα για την κατάντια μου, για τις επιλογές μου, για τη ζωή μου που είναι ακριβώς ίδια με της γιαγιάς μου της Ελεγκούς. Την επόμενη μέρα πήρα φόρμες και αθλητικά και πήγα γυμναστήριο.

Στόχοι δύο. Να γίνω κορμάρα ατελείωτη μέχρι το καλοκαίρι και να κοινωνικοποιηθώ. Μετά από μια εβδομάδα εκγύμνασης, κανένας από τους δύο στόχους βεβαίως ακόμα δεν επετεύχθη, απλά εγώ σέρνομαι. Ειδικά σήμερα ξύπνησα και δεν μπορούσα να κάνω βήμα. Κάθε μυικός ιστός αυτού του σώματος έχει πιαστεί, βάλε και το ότι πονώ όλα τα κόκαλα μου και κάθε μου κλείδωση λόγω περιόδου, σηκώθηκα το πρωί και ήθελα να κάτσω στο πάτωμα και να κλαίω. Δε μπορώ να κουνηθώ. Υποφέρω. Υποφέρω. Υποφέρω πολύ! Τι την ήθελα τη γυμναστική η γυναίκα. Και μου το έλεγε ο γυμναστής. Μην κάνεις παραπάνω απ΄ότι σου λέω γιατί θα πιαστείς και θα μου φωνάζεις. Αλλά εγώ επειδή δεν ήθελα να φύγω από κοντά του έκανα την έξυπνη. Γιατί μπορεί να μισώ την γυμναστική, αγαπώ όμως πολύ τους γυμναστές. Ειδικά τους δίμετρους γυμναστές. (Και τους δίμετρους σκέτους. Έχω ένα κόλλημα με τους ψηλούς άντρες. Ένα κόλλημα για το οποίο έχω κατηγορηθεί πολλάκις από τις φίλες μου, ψηλός να 'ναι κι ότι να 'ναι, μου λένε. 90 τοις εκατό έχουν δίκαιο. Ο επί πέντε χρόνια είχε ύψος 1,98 και η επόμενη μου σχέση, ο Θεός να την κάνει, ήταν 1,93, πώς να μην ενθουσιαστώ με τον δίμετρο γυμναστή.)

Δεν χάνω μέρα στο γυμναστήριο, έτσι? Είναι και άγριος και λιγομίλητος και απότομος και μου αρέσει ακόμα πιο πολύ. Για το γυμναστή μιλάμε πάντα. Θα σε δω την Δευτέρα  του είπα την Παρασκευή. Τσου, λέει μου, θα με δεις απόψε στο μπαρ. Με διέταξε. Έτσι απλά.
Σήμερα είπα να πάω άλλη ώρα  για να μην τον πετύχω, μην λέει πως πάω και γι' αυτόν. Μπαίνω δεν τον βλέπω πουθενά, ωραία σκέφτομαι, να γυμναστώ και μια φορά χωρίς να έχω την έγνοια μη με βλέπει ιδρωμένη και μη μου πετάγεται το μαλλί. Δεν προλαβαίνω να πω μια κουβέντα με την κοπέλα στην είσοδο, τσουπ μπαίνει χαρωπός. Τους χαιρετά όλους, εγώ δεν υπάρχω, πάει πάνω κάτω κι εγώ ξεκινώ για να πάρω θέση στο διάδρομο περνώ από δίπλα του, αυτός κοιτάζει αλλού και τον ακούω: -Ελένη πού πας? -Να κάνω το πρόγραμμα που μου έβαλες. -Τσου μου κάνει πάλι, επιμένοντας να μη με κοιτάζει. Μπες μέσα στην τάξη. Θα κάνεις μπάλες μαζί  μου. Έτσι απλά. Με ξαναδιέταξε. Μόνο που δε με έσπρωξε να με βάλει στο μάθημα. Είναι πολύ άγριος μαζί μου. Και μου αρέσει. Γενικά μου αρέσουν όλα αυτή την περίοδο . Η άνοιξη, τα χελιδόνια, οι ανθοί, οι μουσικές, τα χρώματα, το φως, η ζωή. Μόνο να ερωτευτώ πολύ μου λείπει. Έχω ανοίξει την καρδιά μου και περιμένω. 'Οτι υποφέρω το ανέφερα?

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και τα πουλάκια κελαηδούν..
έεεερωτας είιιιναι θαρρώωωωω!
βουρ στον δίμετρο γυμναστή!!!!
και δεν πειράζει που υποφέρεις..

έκαμες με τζαι εγέλασα πάντως

thalassamov είπε...

γυμναστής ρε συ; εεεεεε όι!
Φυσικά θα μου πεις είναι και δίμετρος...και στη νήσο οι δίμετροι σπανίζουν...
Εγώ πάντως θα τον έγραφα έτσι απλά επειδή να σπάσει! Και κανένα χαμογελάκι αραιά και που...
Να ακούεις μόνο το "μεν κάμνεις περισσότερα γιατί θα υποφέρεις".
Τελικά αυτό δεν ισχύει μόνο για την γυμναστική...χμ...

μισ πσαροκόκαλο είπε...

πωωω,φτιαχτηκα τωρα!

αλλα γυμναστη κι εσυ;
υπαρχουν πιο ματαιοδοξα,ναρκιστικα πλάσματα;!

Takis X είπε...

Να τού κάτσεις.Αμ τι αλλο θα εχεις και μια συγκλονιστική ιστορία να διηγείσαι

homo anisorropus είπε...

Ηλέκτρα: :)))) Οχι, οχι δεν είναι έρωτας ο γυμναστής. Είναι όμως διαθέση πολλή για έρωτα γι΄αυτό και τα πουλάκια και οι μουσικές :)

Thalassamov: Α κι εγώ αυτό αποφάσισα, να το παίζω αδιάφορη, το πρόβλημα βεβαίως είναι πως το παίζω μάλλον πολύ άσχημα και δεν γίνομαι πιστευτή.

miss psarokokalo: :) Τι να σου πω κι εγώ, πάντως έχω την αμυδρή υποψία πως με πέταξε μέσα στην τάξη για να μου κάνει επίδειξη τα ποντίκια του αφού εκοιτούσε όλη την ώρα τον εαυτό του στον καθρέφτη κι εχτυπιόταν.

takis x: :)) Έτσι γελοία που ήμουν χθες με τις μπάλες, που ούτε να στηριχτώ πάνω τους δε μπορούσα, δε νομίζω να θέλει να του κάτσω!

Neerie είπε...

σάννα τζαι νομίζει ότι κάποιος ένι?

τέσπα, άμαν εν ψηλός...

εν άνοιξη, ήλιος, πουλάκια που τσιουτσίζουν (τάδε έφη ποστ της Λένης) όλο και κάτι θα γίνει με τη διάθεση μας...

ρίτσα είπε...

ωωωω τα καλύτερα που άκουσα εδώ και καιρό.προσωπικά εν μου αρέσκουν οι πολλά ψηλοί. 180 και κάτω.

αλλά στο άγριοε και λιγομίλητος ψήνομαι :)

ε τελικά τον είδες στο κλαμπ δηλαδή;

με τις μπάλες τι κάνατε;!

μισ πσαροκόκαλο είπε...

παιξανε μήλα!!!!

βρε ριτσα,πιασε τα κρυμμενα νοηματα!!
πισω απο τις λεξεις βρισκεται ο Αλεξης λέμε!!

Joy Tears είπε...

Ορίστε ένας καλός λόγος να αρχίσω γυμναστήριο! Σε ποιο γυμναστήριο πας να έρθω;; :))

homo anisorropus είπε...

Neerie:Μα είδες άμα είναι ψηλός ο άλλος συγχωρούμε του τα υπόλοιπα :P Ατε, ελπίζω να βοηθήσει και τη δική σου διάθεση η άνοιξη που μου 'σαι στεναχωρημένη τελευταία.

Ritsa: Περί ορέξεως κολοκυθόπιττα Ρίτσα μου. Δεν πήγα βρε στο μπαρ, κάνω τη δύσκολη τρομάρα μου. Με τις μπάλες ασκήσεις κάναμε! Όπως τη φωτογραφία που έβαλα.
Βρε Miss μου δεν κρύβεται κανεις Αλέξης, μακάρι να κρυβόταν μα μάλλον βγήκε να γιορτάσει την ονομαστική του σήμερα :PP

Rain Tears: :))) Να αρχίσεις, να αρχίσεις! Θα στο λεγα αλλά μετά θα 'ναι σα να φωτογραφίζω το γυμναστή και δεν κάνει.

Mana είπε...

τζαι εμένα αρέσκει μου να κόφκω διαταγές τζαι εν είμαι κακός άνθρωπος.

στο μπαρ να πας με καμιά φίλη σου και να το παίξεις αδιάφορη σε στιλ "δεν ήρθα για σένα φυσικά". νομίζω θα του κεντρίσεις το ενδιαφέρον.

Ουφ! είπε...

αχ κι εμένα μου αρέσουν οι ψηλοί, φατσάρουν που λέει και μια φίλη μου!

αν σου αρέσει μη του κάνεις τη δύσκολη καλέ!!!

kassandrismoi είπε...

Έρωτας στο προσκήνιο μυρίζει.... ;)

Neerie είπε...

ρε φωτογράφιστ' τον γυμναστή τζι εν μας πειράζει!

τζαι βάλε τη φωτό του δαμαί να δούμε :D

homo anisorropus είπε...

Mana: Οχι δε νομίζω πως είναι κακός ο άνθρωπος :) και κάτσε να μου ξαναπεί για έξω και βλέπουμε.

Ουφ: Ναι, φατσάρουν αλλά και σπανίζουν :)

Kassandrismoi: Οχι :) άνοιξη μυρίζει..

Neerie: :PPP Εμάς δε μας πειράζει θα πειράξει αυτόν όμως!