Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

"Παγιδευμένη στο Δίκτυο"


Προχθές που πήγα με τη φίλη μου την Α. για καφέ, απέναντι μου καθόταν ένας νεαρός που έπινε τον καφέ του μόνος και σέρφαρε παράλληλα χαλαρός στο ίντερνετ. "Φτάνει να τον κοιτάς! Έφκαλες τα μάτια σου!" η Α. "
Δεν είναι αυτόν που κοιτώ, της εξηγώ, είναι το pc του. Δε μπορώ θέλω να πάω να κάτσω δίπλα του, δε μπορώ άλλο! Κάνω αποξένωση."    "Αποτοξίνωση, εννοείς."
"Αυτό."

Έχω πρόβλημα μεγάλο. Δε μου φτάνει, θέλω κι άλλο. Η Κοκκίνου, η Σάντρα Μπούλοκ η συμπάσχουσα, κι εγώ. Τι είναι αυτό το κακό που έπαθα. Εγώ?  Που δεν εξαρτώμαι από τίποτα. Έχω υπάρξει π.χ. χρόνια καπνίστρια. Μια μέρα είπα τέρμα. Κι ήταν τέρμα. Οριστικό. Το ίδιο με ηλίθιους άντρες. Λέω τέρμα. Κι είναι τέρμα. Δεν έχει πισωγυρίσματα, δεύτερες σκέψεις, ευκαιρίες, μαλακίες. Το τέλος είναι τέλος. Μπορεί και να είναι το μόνο χαρακτηριστικό μου που έχεις να θαυμάσεις. Έχω μια θέληση και σταθερότητα στις αποφάσεις μου που λίγοι έχουν. Κι είναι εγγυημένο, γκαραντί, αυτό. Μα ξαφνικά, κοιτάτε τι έπαθα. Θέλω να είμαι συνέχεια με τον υπολογιστή μου αγκαλίτσα. Έτσι πάνω στα ποδαράκια μου να μου τα ζεσταίνει κιόλας. Μπαίνω στις ίδιες σελίδες ξανά και ξανά. Σάμπως και θα αλλάξει κάτι μέσα σε δέκα λεπτά. Σοβαρά τώρα. Έχω χάσει την ησυχία μου. Να είναι η πρώτη μου σκέψη μόλις ξυπνήσω κι η τελευταία πριν κοιμηθώ??! Αυτό??! Οχι κάποιος έρωτας, όχι κάποιο ταξίδι, το διαδίκτυο?!! Αυτό????!!

Έχω σταματήσει να διαβάζω βιβλία αφού διαβάζω συνέχεια blogs. Έχω σταματήσει την ποδηλασία γιατί έχω να σερβίρω στο cafe μου στο facebook. Έχω σταματήσει να ζωγραφίζω γιατί έχω να πάω βόλτα στο second life. Διότι δεν φτάνουν όλα τ΄άλλα. Είμαι και πανταχού παρούσα. Απ΄όλα έχω. Όπου με ψάξετε θα με βρείτε.

Υποτίθεται θα μου έκανε παρέα άμα δεν είχα, θα με ψυχαγωγούσε, θα με ενημέρωνε, θα με μόρφωνε. Μ΄αυτή δεν είναι μόρφωση, είναι κανονική παραμόρφωση της ζωής μου.

Και θέλω τη ζωή μου πίσω. Την ήσυχη. Την χωρίς εξαρτήσεις, στερητικά σύνδρομα και τα παρόμοια. Τα σιχαίνομαι. Μέτρο κι αρμονία, θέλω. Τα αρχαιοελληνικά. Ευτυχώς που φέυγω διακοπές. Να κανονίσει το ξενοδοχείο να ΜΗΝ έχει σύνδεση παρακαλώ, γιατί ειναι και το αναθεματισμένο το κινητό..

12 σχόλια:

Albedo_Zero είπε...

Damn, i am not alone? Hello??? Is there anybody in there? Is there anyone at home? Hello?

I feel you sister...i feel ya

DRN 06 είπε...

Παν μέτρον άριστον (όπως αναφέρεις κι εσύ)...

Πάντως σε καταλαβαίνω, κάπως έτσι νιώθω κι εγώ μερικές στιγμές.

Αυτό με το second life ποτέ δεν κατάλαβα πως έκανε επιτυχία... Δεν είναι βαρετό;

Dr. Prixtis είπε...

systino kamia vdomada se kamia ellinikh vraxonysida... toulaxiston den kaeis quests sto world of warcraft... h mipws exei proxwrisei to kako!?

homo anisorropus είπε...

Michael: Oxi, ennoeitai pws den eisai monos. Eimaste polloi s ayto to vourko tis akolasias!
(Ti teleia photo pou exeis :))

Dreamon: Kati i3eran oi arxaioi!
Na sou pw tin ali8eia oute egw katalava gia to second life, pantws an deis ti posa 3odeuoun se ependuseis kai paromoia ekei mesa 8a katalaveis pws gia merikous den einai ka8olou vareto. Oute kai gia mena einai.. vevaia paizei rolo pws ekei exw duo metra podi kai e3airetika plousia ελέη xexe :)))

Prixtis: Oxi, oxi toso polu :) Tha mou epivli8w vre, idi 3ekinisa.

Ουφ! είπε...

κρατάω τη λέξη "διακοπές" :-)
να περάσεις υπέροχα, pc-free :-)

homo anisorropus είπε...

Ευχαριστώ πολύ Ουφ μου!
xxx

Neerie είπε...

νομίζω έσιει πολλούς που περνούν που τη φάση τούτη...
εγω το είχα περάσει συνειδητά, δηλαδή είχα πει θα εθιστώ... και σε κάποια φάση μου πέρασε (κάτι έτυχε, μόνη μου δε μπόρεσα να το ξεπεράσω) :/

we need to get a life

kat. είπε...

αααα.. πρώτα απ' όλα, χαίρομαι πολύ που σε ανακάλυψα! απόλαυσα πολύ το κείμενο σου. νόμιζα πως ήμουν και εγώ στην παρέα με την φίλη σου που παρακολουθούσατε αυτόν τον τύπο, όχι.. το κομπιούτερ του.. ή τέλος πάντων.. οτι και αν ήταν αυτό!

εγώ θα σου έλεγα πως και οι εξαρτήσεις καλές είναι! χρειάζονται! άλλωστε τι νόημα θα είχε μια ζωή φλατ. πολλές φορές στο παρελθόν έχω κολλήσει με πράγματα. το καλό όμως με μένα είναι πως όλα τα βαριέμαι πολύ γρήγορα! οπότε μοιραία.. κάποια στιγμή.. ξεκόβω!
κοίτα να το απολαύσεις.. και μην νιώθεις ενοχές!
δίκτυο είναι. όχι ντραγκς.

x-man είπε...

Αυτό με το κόλλημα στις ίδιες σελίδες έχει κάποια εξήγηση – η τουλάχιστον θα σου πω πως το αιτιολογώ εγώ.

Φαντάζομαι λοιπόν ότι μιλάς για blogs που συνήθως διαβάζεις και σχολιάζεις ή άλλα forums στα οποία συμμετέχεις σε κάποιες συζητήσεις. Σωστά;
Ως γνωστόν ο άνθρωπος ανέπτυξε τον λόγο για να καλύψει την ανάγκη έκφρασης και επικοινωνίας. Η βαθύτερα καταγεγραμμένη στον γενετικό μας κώδικα μορφή επικοινωνίας είναι ο προφορικός λόγος ως εκ τούτου όταν προσπαθούμε να αναπτύξουμε μια επικοινωνία και θέτουμε ερωτήματα ή θέσεις στις οποίες περιμένουμε απαντήσεις είναι αναμενόμενο -σχεδόν υποσυνείδητα- να ανατρέχουμε στο σημείο ή το μέσο (εν προκειμένω στο δίκτυο) μέσω του οποίου θα ολοκληρωθεί η επικοινωνία μας.
Απλό αλλά και συνάμα πολύ εκνευριστικό αν το απομονώσεις ως συμπεριφορά.

Αυτά για τα blogs και τα διάφορα forums. Όσον αφορά τα virtual «γκομενιλίκια» και τις επιτυχημένες business στις δεύτερες ή τρίτες ζωές, το face book με τους καφέδες που πρέπει να σερβιριστούν ή τις γελάδες που άλλοι έχουν να αρμέξουν ή να βγάλουν το σκύλο για κατούρημα…τι να πω...μάλλον χρειάζεται…defragment , μην σου πω και γενικό format, ο «σκληρός» μας.

Εύχομαι καλή απόδραση και μην βιαστείς να απαντήσεις σε κανένα σχόλιο. Γύρνα με το καλό αναστοιχειοθετημένη και επαναπροσδιορισμένη και τα λέμε. Καλή ξεκούραση.

homo anisorropus είπε...

Neerie: Giati mporei na pei kapoios tha ethistw?!! :)) Olo to thema einai ayto pou les We need to get a life!!!!

Kat: Kalwsorises Kat :)) Polu xarika poy perases. Egw se diabazw syxna, einai megali thaumastria s.
To provlima moy itan pws den to apolambana pleon, mou xe ginei emmonh. Ki exw idi para polles alles gia na mou prostethei ki ayti!

homo anisorropus είπε...

x-man: Kathws ediavaza to sxolio sou akouw ti sunadelfissa mou apo dipla na mou zita ylika gia na teleiwsei ton stavlo tis sto facebook! :)))
Eyxaristw gia tis euxes sou, perasa uperoxa kai kuriws e3ekollisa apo to pc!! Elpizw na eixes ki esy omorfo triimero. Ta filia mou.

Anwnymos: Yes sir!

肉圓不加大蒜Jason είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.